Tietoa meistä

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry (Elpy ry) on voittoa tavoittelematon kolmannen sektorin toimija. Yhdistys tekee työtä ikääntyvän väestön ja liikuntarajoitteisten hyväksi ja osallistuu aktiivisesti Espoon ikäihmisten palvelujen kehittämiseen. Yhdistys on rakennuttanut ja omistaa kokonaan Merikartanon palvelutalon. Yhdistys vastaa Merikartanon ja Puistokartanon palvelutoiminnasta. Yhdistys on perustettu 1996.

Yhdistyksen johtokunta 2024; Esa Kling (pj), Marja Lahtinen (varapj), Mikko Penttinen, Ville Lahti, Martti Suontausta.

Katso esittelyvideoita Elpy ry:n, Merikartanon ja Puistokartanon toiminnasta.

Yhdistyksen toiminta-ajatus:

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia solidaarisen lähimmäisvastuun herättämiseksi ja sosiaalisten olojen kehittämiseksi toiminta-alueellaan sekä tukea ja auttaa toiminta-alueella asuvia yksinäisiä ja avun tarpeessa olevia.

Yhdistyksen arvot:

  • Usko tulevaisuuteen ja kehittämismyönteisyys
  • Tasa-arvo
  • Ihmisen kunnioittaminen
  • Oikeudenmukaisuus
  • Avoimuus ja yhteiskunnallinen vastuu

Elpy ry:lle on myönnetty Avainlippu- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkit osoituksena kotimaisesta ja yhteiskunnallisesti merkittävästä työstä.

Yhdistys on sekä Vanhus- ja lähimmäispalvelun liiton www.valli.fi että Vanhustyön keskusliiton www.vtkl.fi jäsenjärjestö. 

Espoon Lähimmäispalvelusäätiö sr

Espoon Lähimmäispalvelusäätiö rs on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon kolmannen sektorin toimija. Säätiö on rakennuttanut ja omistaa kokonaan Puistokartanon palvelukeskuksen kiinteistön (Kiinteistö Oy Espoon Palvelukartano). Puistokartanon palvelutoiminnasta vastaa Espoon Lähimmäispalveluyhdistys. Säätiöllä on myös ikäihmisille tarkoitettu vuokra-asunto Puistokartanon viereisessä talossa.

Säätiön hallitus 2024; Leena Luhtanen (pj), Tellervo Kling (varapj), Leena Leikas, Reijo Vuorento.

Kiinteistö Oy Espoon Palvelukartano

Kiinteistö Oy Espoon Palvelukartano (KOY) on säätiön omistama yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon toimija. KOY on rakennuttanut ja omistaa kokonaan Puistokartanon palvelukeskuksen kiinteistön. Puistokartanon palvelutoiminnasta vastaa Espoon Lähimmäispalveluyhdistys. 

KOY:n hallitus 2024; Juhani Luhtanen (pj), Reijo Vuorento (varapj), Pekka Auro, Maarit Liukko, Jussi Väisänen.

Tutustu Elpy Ry:n toimintaan. Tutustu tästä kaikkiin esittelyvideoihimme.

Espoon Lähimmäispalveluyhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Leena Luhtanen kertoo yhdistyksen taustasta ja toiminnasta:

Lisätietoja

Niina Pyy

Toimitusjohtaja
040 591 9548niina.pyy@elpy.fi