Puistokartano

Puistokartano on yhteisöllinen ja turvallinen asuinympäristö. Asukas asuu omassa liikuntaesteettömässä vuokra-asunnossaan. Hänen käytettävissään ovat talon yhteiset oleskelutilat, kuntosali, sauna, pesutupa, puutarha ja monipuolinen asukasohjelma. Kaikki tilamme ovat liikuntaesteettömiä. Puistokartanossa on 107 vuokra-asuntoa, huoneistojen koot vaihtelevat 26 m2 yksiöistä 62 m2 kolmioihin. 

Puistokartano sijaitsee hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella Espoonlahdessa. Kauppakeskus Lippulaiva, uimahalli ja urheilupuisto ovat alle kilometrin etäisyydellä. Espoon sisäinen palvelulinja liikennöi talon edestä.

Monipuoliset palvelut tukevat pärjäämistä arjessa ja parantavat elämänlaatua. Puistokartanossa jokaisella asukkaalla on mahdollisuus valita itse haluamansa ja tarvitsemansa palvelut, jotka voivat koostua esimerkiksi ateria-, siivous- ja/tai hoivapalveluista. Palvelun voi ostaa kertapalveluna tai asukas voi tehdä sopimuksen esim. hoivapalvelusta tai viikkosiivouksesta, aina oman tarpeen mukaan. 

”Puistokartano oli äidille lottovoitto viimeisiksi vuosiksi – iloinen ja turvallinen yhteisö. Oli  ohjelmaa ja aktiviteettia, mutta halutessaan omaa rauhaa. Olitte myös omaisen tukena – aina sai moikkauksia, hymyjä ja juttelutuokioitakin”.

Ravintola Puisto palvelee asukkaita ja heidän vieraitaan arkisin kello 8.00-16.30 ja viikonloppuisin ja pyhinä kello 8.00-14.30. Ravintolassa voi nauttia aamiaisen, lounaan ja päivällisen omassa keittiössä valmistetuista kotimaisista raaka-aineista. Viikonloppuisin päivällisen voi ostaa ravintolasta mukaan.

Haluamme edistää savuttomuutta ja minimoida tupakoinnin aiheuttamia haittoja asukkaille, henkilökunnalle ja kiinteistölle. Tupakointi on Puistokartanossa kielletty kaikissa sisätiloissa, parvekkeilla ja pihalla, lukuun ottamatta pihalla tupakoinnille erikseen osoitettuja tupakkapaikkoja. Parveketupakointikielto lisätään uusiin vuokrasopimuksiin 1.9.2021 alkaen. Mikäli asukkaan naapurin sopimus on alkanut tätä ennen, ei hänen sopimuksessaan kielletä tupakointia parvekkeella. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Puistokartano on täysin savuton.

Lemmikkieläimet eivät voi muuttaa Puistokartanoon asukkaiksi, mutta ovat vierailijoina tervetulleita.

Puistokartano on ARA-kohde (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Asukasvalinnat yhdistys tekee ARA:n ohjeistusten mukaisesti. Lähtökohtana arvioidaan toimintakykyä ja palveluasumisen tarvetta. Puistokartanossa on 107 vuokra-asuntoa. Palvelutalo on valmistunut vuonna 2013.

Puistokartanon asukaskysely kevät 2023

Puistokartanossa toteutettiin asukaskysely alkuvuodesta 2023 yhteistyössä Palvelu Plus Oy:n kanssa. Vastauksia annettiin 84 kpl. Vastaajista 76 % oli naisia ja 24 % miehiä. Vastaajien ikäjakauma oli 63 – 96 vuotta.

  • 100 % asukkaista kokee, että meillä on turvallista asua
  • 93 % asukkaista tuntee, että Puistokartano on miellyttävä ympäristö 
  • 97 % asukkaista on sitä mieltä, että käytännön asiat toimivat meillä sujuvasti
  • 99 % asukkaista ei koe yksinäisyyttä asuessaan Puistokartanossa
  • 99 % asukkaista on tyytyväinen ja heidän kokemuksensa asumisesta Puistokartanossa on hyvä

Puistokartanossa toteutettiin myös kysely asukkaiden läheisille alkuvuodesta 2023. Vastauksia annettiin 30 kpl.

  • 94 % vastaajista koki vuorovaikutuksen henkilökunnan kanssa olevan riittävää
  • 97 % vastaajista koki läheisensä olon turvalliseksi Puistokartanossa
  • 94 % vastaajista piti kokemusta Puistokartanosta hyvänä 

Katso video ja tutustu asukkaiden arkeen Puistokartanossa

Kysy lisää asumispalveluistamme

Ulla-Mari Helenius

Vuokrauspäällikkö
050 366 2542ulla-mari.helenius@elpy.fi