Merikartano

Merikartano on yhteisöllinen ja turvallinen asuinympäristö. Asukas asuu omassa liikuntaesteettömässä vuokra-asunnossaan. Hänen käytettävissään ovat talon yhteiset oleskelutilat, liikuntatila, sauna, pesutupa, puutarhat ja monipuolinen asukasohjelma. Kaikki tilamme ovat liikuntaesteettömiä. Merikartanossa on 117 vuokra-asuntoa, huoneistojen koot vaihtelevat 35,5 m2 kaksioista 60 m2 kolmioihin.

KAKSI KAKSIOTA VAPAANA -> lue lisää https://elpy.fi/ajankohtaista/merikartanossa-vapaana-60-m2-asunto 

Merikartano sijaitsee luonnonkauniilla paikalla meren äärellä Kivenlahdessa. Talossa on kaksi talvipuutarhaa ja sisäpihalla puutarha. Espoon sisäinen palvelulinja liikennöi talon edestä.

Monipuoliset palvelut tukevat pärjäämistä arjessa ja parantavat elämänlaatua. Merikartanossa jokaisella asukkaalla on mahdollisuus valita itse haluamansa ja tarvitsemansa palvelut, jotka voivat koostua esimerkiksi ateria-, siivous- ja/tai hoivapalveluista. Palvelun voi ostaa kertapalveluna tai asukas voi tehdä sopimuksen esim. hoivapalvelusta tai viikkosiivouksesta, aina oman tarpeen mukaan. 

Ravintola Meri palvelee asukkaita ja heidän vieraitaan arkisin klo 8.00-16.30 ja viikonloppuisin ja pyhinä klo 8.00-14.30. Ravintolassa voi nauttia aamiaisen, lounaan ja päivällisen omassa keittiössä valmistetuista kotimaisista raaka-aineista. Viikonloppuisin päivällisen voi ostaa ravintolasta mukaan.

Haluamme edistää savuttomuutta ja minimoida tupakoinnin aiheuttamia haittoja asukkaille, henkilökunnalle ja kiinteistölle. Tupakointi on Merikartanossa kielletty kaikissa sisätiloissa, parvekkeilla ja pihalla, lukuun ottamatta pihalla tupakoinnille erikseen osoitettuja tupakkapaikkoja. Parveketupakointikielto lisätään uusiin vuokrasopimuksiin 1.9.2021 alkaen. Mikäli asukkaan naapurin sopimus on alkanut tätä ennen, ei hänen sopimuksessaan kielletä tupakointia parvekkeella. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa Merikartano on täysin savuton. 

Lemmikkieläimet eivät voi muuttaa Merikartanoon asukkaiksi, mutta ovat vierailijoina tervetulleita.

Merikartanossa on 117 vuokra-asuntoa. Palvelutalo on valmistunut vuonna 1999.

Merikartanon asukaskysely kevät 2021

Merikartanossa toteutettiin asukaskysely alkuvuodesta 2021 yhteistyössä Palvelu Plus Oy:n kanssa. Vastauksia annettiin 83 kpl. Vastaajista 75 % oli naisia ja 25 % miehiä. Vastaajien keski-ikä oli 85,3 vuotta.

  • 99 % asukkaista kokee, että meillä on turvallista asua
  • 97 % asukkaista tuntee, että Merikartano on miellyttävä ympäristö 
  • 95 % asukkaista on sitä mieltä, että käytännön asiat toimivat meillä sujuvasti
  • 82 % asukkaista ei koe yksinäisyyttä asuessaan Merikartanossa
  • 96 % asukkaista on tyytyväinen ja heidän kokemuksensa asumisesta Merikartanossa on hyvä

Merikartanossa toteutettiin myös kysely asukkaiden läheisille alkuvuodesta 2021. Vastauksia annettiin 60 kpl.

  • 96 % vastaajista koki vuorovaikutuksen henkilökunnan kanssa olevan riittävää
  • 93 % vastaajista koki läheisensä olon turvalliseksi Merikartanossa
  • 97 % vastaajista piti kokemusta Merikartanosta hyvänä 

Katso video ja tutustu asukkaiden elämään Merikartanossa

Kysy lisää asumispalveluistamme

Ulla-Mari Helenius

Vuokrauspäällikkö
050 366 2542ulla-mari.helenius@elpy.fi