Perusmaksu

Asumisen tueksi kuuluu perusmaksukokonaisuus. Sen tavoitteena on turvallinen, asukkaan tarpeet huomioiva ja yhteisöllisyyttä tukeva asuminen.

Perusmaksu vuonna 2023:

  • 290,00 €/ 1 henkilö/ kk
  • 435,00 €/ 2 henkilöä/ kk

Henkilökunnan läsnäolo 24/7

Talossa on oma henkilökunta. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Hoitohenkilökunnan ympärivuorokautinen läsnäolo ja hälytysvalmius Vivagon turvajärjestelmän avulla tukevat turvallista ja yhteisöllistä asuinympäristöä.

Turvallinen ympäristö palveluiden äärellä

Palvelutaloympäristössä on huomioitu esteettömyys ja omat palvelut ovat lähellä (ruokailu, siivous, pyykki, hoiva). Vivagon turvajärjestelmä sisältää ohjelmiston ja sen ylläpidon, huoneistossa olevan Room Point-huonelaitteen ja hyvinvointi-rannekkeen. Vivagon hyvinvointirannekkeella asukas voi tehdä painike-hälytyksiä apua tarvitessaan. Järjestelmä toimii talojemme sisällä. Hoitajat vastaavat kaikkiin turvarannekkeiden hälytyksiin ympäri vuorokauden. Hälytyskäynnit ovat maksullisia, talon hoivapalveluja säännöllisesti käyttävillä hälytyskäynnit sisältyvät hoivakokonaisuuteen.

Asukastoiminta ja -neuvonta

Asukastoiminnan ja -neuvonnan työntekijä on tavoitettavissa arkipäivisin. Neuvonnan ja ohjauksen painopisteet ovat asukkaan kotoutumisen onnistumisessa ja arjen tukemisessa. Uuden asukkaan kotouttaminen sisältää tervehdyskäynnin, henkilökohtaisen taloesittelyn sekä tapahtumiin ja toimintoihin tutustuttamisen. Kotouttamiseen kuuluu myös tulotapaaminen, jossa toimintakyky sekä palveluiden tarve kartoitetaan. Säännöllisissä vuositapaamisissa arvioidaan yhdessä asukkaan ja läheisen kanssa palveluiden riittävyyttä asukkaan voimavarojen pohjalta.

Yhteisöllinen toiminta

Aktiivinen ja yhteisöllinen toiminta on osa talon arkea. Monipuolinen asukasohjelma rakentuu asukkaiden toiveille ja houkuttelee osallistumaan mahdollisuuksien ja mieltymysten mukaan. Asukastoiminnan ja -neuvonnan työntekijämme vastaavat yhteisöllisen toiminnan suunnittelusta, järjestämisestä ja koordinoinnista. Henkilökunta osallistuu tapahtumien toteuttamiseen. Toimintaa järjestetään myös vapaaehtoisvoimin.