Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen

Haemme henkilökuntaa vuoden vaihteessa avattuun yksikköön. Työskentely lyhytaikaisessa tehostetun yksikössä on monipuolista ja vaihtelevaa. Pääset myös heti alusta mukaan kehittämään uuden yksikön toimintaa ja palvelumallia.

Lue lisää avoimista tehtävistä -> Avoimet paikat

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen tarkoittaa lyhyttä jaksoa ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä. Tavoitteena on tukea kotona selviytymistä ja siirtää pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen tai laitoshoidon tarvetta muun muassa äkillisen sairauden jälkeen.

Puistohelmi 3 tarjoaa lyhytaikaista tehostettua palveluasumista (intervallihoitoa) henkilöille, joiden kotona asumista ja hoitavan omaisen jaksamista lyhytaikaishoito tukee.

Puistohelmi 3 yksikössä on 10 esteetöntä ja kodikasta huonetta, joissa on oma esteetön wc-kylpyhuone ja minikeittiö. Huoneet on kalustettu ja niissä on hoitosänky. Viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat ovat asukkaiden yhteisessä käytössä.

Puistohelmen ruuan valmistaa Puistokartanon oma ravintola. Ruokalistalla huomioidaan ikääntyneiden ruokailusuositukset ja asukkaiden erikoisruokavaliot.

Lyhytaikainen tehostettu palveluasuminen sisältää:

  • toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan ja hoidon
  • ateriat
  • vuokran
  • liinavaatteet, vaatehuoltoon liittyvät asiat
  • siivouspalvelut ja -tarvikkeet

Lääkkeet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (mm vaipat) ja hoitotarvikkeet sekä vaatteet tms. henkilökohtaiset tarvikkeet eivät kuulu palveluun. Kuljetukset lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen jaksoille järjestät itse.

 

Kuinka hakeudun?

Asukkaaksi pääset ottamalla yhteyttä kuntasi vanhuspalveluihin tai seniorineuvontaan saadaksesi päätöksen lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen jaksoista. Kun olet saanut päätöksen käytettävissä olevien jaksojen määrästä ja toistuvuudesta, voit sopia ajankohdat kuntasi vanhuspalveluiden kanssa.

Lisätietoja yksikön palvelupäälliköltä

Mari Lehto

Puistohelmi 1, 2 ja 3
050 380 5540mari.lehto@elpy.fi