Lyhytaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen

Lyhytaikainen palveluasuminen tarkoittaa lyhyttä jaksoa ympärivuorokautisen palveluasumisen yksiköissä. Tavoitteena on tukea kotona selviytymistä ja siirtää pitkäaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen tai laitoshoidon tarvetta muun muassa äkillisen sairauden jälkeen.

Puistohelmi 3 tarjoaa lyhytaikaista ympärivuorokautista palveluasumista (intervallihoitoa) henkilöille, joiden kotona asumista ja hoitavan omaisen jaksamista lyhytaikaishoito tukee.

Puistohelmi 3 yksikössä on 10 esteetöntä ja kodikasta huonetta, joissa on oma esteetön wc-kylpyhuone ja minikeittiö. Huoneet on kalustettu ja niissä on hoitosänky. Viihtyisät oleskelu- ja ruokailutilat ovat asukkaiden yhteisessä käytössä.

Puistohelmen ruuan valmistaa Puistokartanon oma ravintola. Ruokalistalla huomioidaan ikääntyneiden ruokailusuositukset ja asukkaiden erikoisruokavaliot.

Lyhytaikainen ympärivuorokautinen palveluasuminen sisältää:

  • toimintakykyä ylläpitävän ja kuntouttavan hoivan ja hoidon
  • ateriat
  • vuokran
  • liinavaatteet, vaatehuoltoon liittyvät asiat
  • siivouspalvelut ja -tarvikkeet

Lääkkeet ja henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet (mm vaipat) ja hoitotarvikkeet sekä vaatteet tms. henkilökohtaiset tarvikkeet eivät kuulu palveluun. Kuljetukset lyhytaikaisen tehostetun palveluasumisen jaksoille järjestät itse.

 

Kuinka hakeudun?

Asukkaaksi pääset ottamalla yhteyttä kuntasi vanhuspalveluihin tai seniori-infoon saadaksesi päätöksen lyhytaikaisen ympärivuorokautisen palveluasumisen jaksoista. Kun olet saanut päätöksen käytettävissä olevien jaksojen määrästä ja toistuvuudesta, voit sopia ajankohdat kuntasi vanhuspalveluiden kanssa.

Lisätietoja palvelupäälliköltä

Saila Nyman

Puistohelmi 1, 2 ja 3
050 380 5540saila.nyman@elpy.fi