Ryhmäkoti Puistohelmi

Ryhmäkoti Puistohelmi tarjoaa muistisairaille sekä fyysisesti toimintarajoitteisille henkilöille ympärivuorokautista hoivaa eli tehostettua palveluasumista. Puistohelmen ryhmäkoti sijaitsee Puistokartanossa, jonka ympäristö on turvallinen ja viihtyisä. 

Asukkaalla on oma avara huone ja wc-kylpyhuone. Hän sisustaa kotinsa omilla tutuilla tavaroillaan. Kodikkaat oleskelu- ja ruokailutilat sekä saunat ovat kaikkien käytössä. Räätälöimme asumista myös pariskunnille.

Puistohelmen ruuan valmistaa Puistokartanon oma keittiö. Ruokalistalla huomioidaan ikääntyneiden ruokailusuositukset ja asukkaiden toiveruuat -> Ruokalista 17.6. – 30.6.2024

Puistohelmessä on oma puutarha, jossa on grillikatos. Puutarhan muureja koristaa asukkaiden ja vapaaehtoisten yhteistyöllä valmistama teos ”Puistohelmen neljä vuodenaikaa”. 

Ryhmäkoti tarjoaa tukea ja hoivaa asukasta arvostaen ja hänet kokonaisvaltaisesti huomioiden. Suunnittelemme asukkaan hoidon yhteistyössä asukkaan ja omaisen kanssa.

Asukkaan kohtaaminen ystävällisesti ja aidosti on meille tärkeää. Asukkaille järjestetään ulkoilua ja toimintatuokioita heidän toiveidensa mukaisesti. Ryhmäkodin oma sauna lämpiää sovitusti. Viikko-ohjelma vaihtuu kolmen viikon rytmissä, lisäksi huomioidaan vuodenaikojen tapahtumat ja juhlat. Viikkosuunnitelma ohessa. 

Ryhmäkoti Puistohelmen viikkosuunnitelma

Puistohelmen toimintaperiaatteita

  • Yhteisöllisyys – asukkaiden näköinen arki yhdessä ollen ja tehden
  • Turvallisuus – kiireettömyys, läsnäolo, esteettömyys
  • Yksilöllisyys – oman näköinen elämä, itsemääräämisoikeus
  • Asiakaslähtöisyys – kehitämme toimintaa asiakkaiden ja omaisten kanssa
  • Ammatillisuus – koulutettu henkilökunta, joka kehittää osaamistaan

Tutustu asukkaiden elämään Ryhmäkoti Puistohelmessä

Lisätietoja palvelupäälliköltä

Saila Nyman

Puistohelmi 1, 2 ja 3
050 380 5540saila.nyman@elpy.fi