Usein kysyttyä

1. Kuka valitsee asukkaaksi, miten teille pääsee asumaan?
Asukkaaksi hakeudutaan hakemuskaavakkeella, löydät sen täältä. Talot ovat ARA-kohteita (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus). Asukasvalinnat yhdistys tekee Aran ohjeistusten mukaisesti. Lähtökohtana on palvelutaloasunnon tarve.

Puistohelmen muistisairaiden ryhmäkoti on Espoon kaupungin sopimuskumppani ja suurin osa asukkaista tulee kunnan sosiaalitoimen kautta. Asukkaaksi voi hakeutua myös Espoon kaupungin hoiva-asumisen palvelusetelillä. Ryhmäkoti on ympärivuorokautista hoiva-asumista.


2. Asun Imatralla, voinko hakea teille asukkaaksi?
Kyllä voit, meille voi hakea asukkaaksi mistä päin maata tahansa.
 

3. Mikä on asuntojen varustetaso?
Asunnot ovat omia vuokrahuoneistoja. Asunnoissa on oma keittiö, olohuone, makuuhuone sekä wc-kylpyhuone. Asunnot vuokrataan tyhjinä, saat kalustaa ne omilla huonekaluillasi. Seinille saat laittaa rakkaita asioitasi (taulut, lampetit, ryijyt).
 

4. Saako asunnossa olla rauhassa, käyvätkö hoitajat asunnossa?
Meillä asut omassa kodissasi. Asuntoosi tullaan vain jos asiasta on sovittu tai jos kutsut apua.
 

5. Käykö teillä palveluseteli?
Espoon Kaupunki on ottamassa käyttöön palvelusetelin myös kotihoidossa (Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta 26.10.2016). Kaupungin saatua ohjeistuksensa valmiiksi hakeudumme kotihoidon palvelusetelituottajaksi. Puistohelmen muistisairaiden ryhmäkodin asukkaaksi voi hakeutua Espoon kaupungin hoiva-asumisen palvelusetelillä. 
 

6. Mitä talossa päivisin tapahtuu? 
Taloissa järjestetään paljon ohjelmaa, osa niistä on vakituista viikko-ohjelmistoon kirjattua ja osa kertaluonteisia tapahtumia. Järjestäjinä toimivat asukastoimikunta (= aktiiviset asukkaat) sekä talon henkilökunta. Tiedotamme ohjelmista mm. talojen ilmoitustauluilla.
  

7. Miten ruokailu teillä hoituu?
Ruokaa voi tehdä itse omassa keittiössä tai käyttää ravintolamme palveluita silloin kun haluaa, niistä ei tarvitse etukäteen sopia. Ravintoloissa on joka päivä tarjolla aamiainen, lounas sekä päivällinen. Asukkaat voivat syödä arvonlisäverottomaan hintaan. 
 

8. Mitä kuluja asumisesta tulee?
Kuukausittaiset kiinteät kulut ovat vuokra, vesi, turva- ja peruspalvelumaksu. Sähkö ei sisälly vuokraan. Jos asukas on käyttänyt palvelutalon palveluja, esim. siivous- ja hoivapalveluita, ne laskutetaan kalenterikuukausittain. 

Asukkaiden kanssa tehdään sosiaalipalvelusopimus ja –suunnitelma, jolloin he ovat oikeutettuja arvonlisäverottomiin (0 % alv) palveluhintoihin. Hoiva-, huolenpito- ja siivouspalveluista voi tehdä kotitalousvähennyksen.

9. Minulla on kissa, voinko tuoda sen mukanani? 
Meille voi muuttaa myös kotieläimet.