Ryhmäkoti

Ryhmäkoti Puistohelmi– tehostettu palveluasuminen

Puistohelmen ryhmäkodin tehostetun palveluasumisen hoivapaikat tarjoavat muistisairaille ja erityistä hoitoa tarvitseville iäkkäille turvallista asumista sekä kuntouttavaa hoivaa. Huoneet ovat pääosin yhden hengen huoneita, joissa on oma wc/kylpyhuone. Asukas sisustaa omilla tutuilla huonekaluillaan. Huoneissa on hoitosänky. Kodissa on viihtyisät yhteiset oleskelutilat, turvallinen kaunis piha ja henkilökuntaa 24/h/vrk.

Hoivapaikoista on puitesopimus Espoon kaupungin kanssa ja asukasvalinnat ryhmäkotiin tekee Espoon kaupunki. Puistohelmen asumispalveluja voi kustantaa myös yksityisesti tai kuntien myöntämillä palveluseteleillä. Espoon kaupunki on hyväksynyt Puistohelmen palveluseteliyrittäjäksi.

”Puistohelmen vuodenajat” - ryhmäkodin puutarhan muurien taidemaalaus

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ja Espoon työväenopisto järjesti  keväällä -17 yhteisöllisen taideprojektin, jonka tuotoksena syntyi ryhmäkodin puutarhan muurille teokset ”Puistohelmen vuodenajat”. Espoon kaupungin kulttuurijohtaja Susanna Tommila paljasti teokset avajaisissa 31.5.17. Projekti toteutettiin asukkaiden, henkilökunnan sekä työväenopiston kurssilaisten yhteisvoimin. Kokonaisuus koostui asukkaiden ja henkilökunnan työpajoista, yhteisestä suunnittelusta ja kurssilaisten aktiivisesta maalaustyöstä. Vetäjänä toimi työväenopiston taideopettaja, kuvataiteilija ja taiteiden tohtori Riikka Mäkikoskela ja maalaukset toteutti 12 taideopiskelijaa. Puistohelmen ryhmäkodin pihaa on viime vuonna muokattu viihtyisämmäksi puutarhaksi. Pihaa ympäröivä muuri sekä villiviiniköynnös ovat nyt uusien taideteosten taustana ja teokset elävät puutarhan vuodenaikojen mukaan.

Projektista työsti digitarinan Marja Tulander marja.tulander@gmail.com, se on nähtävillä Puistohelmen vuodenajat.

 

Puistohelmen omavalvontasuunnitelma

Tietoturvan ja tietosuojan toteutumisen omavalvontasuunnitelma