Asukkaaksi palvelutaloon

Asuntoja yksiöistä kolmioihin

Palvelutalossa asut omassa vuokra-asunnossa, jonka kalustat omilla tutuilla huonekaluilla. Asunnot ovat yksiöitä, kaksioita sekä kolmioita (26 - 62 m2) ja niissä on keittiö sekä tilava kylpyhuone. Suurimmassa osassa asuntoja on parveke ja osa Puistokartanon parvekkeista on lasitettu. Talot ovat savuttomia. Asuminen on tarkoitettu palvelun tarpeessa oleville eläkeläisille ja toimintarajoitteisille. Asukkailla on käytössään viihtyisät yhteiset oleskelutilat ja talon puutarha. Palvelutalossa on hyvät mahdollisuude sosiaaliseen kanssakäymiseen omien voimavarojen ja toiveiden mukaan.

Palvelusopimus

Asukkaan kanssa laaditaan vuokra- ja sosiaalipalvelusopimus. Vuokran, sähkön ja vesimaksun lisäksi asukas maksaa kuukausittain perusmaksun. Talon eri palveluja ostetaan omien tarpeiden mukaan.

Perusmaksu

Perusmaksulla mahdollistetaan turvallinen ja yhteisöllisyyttä tukeva asuinympäristö, joka koostuu neljästä kokonaisuudesta:

Henkilökunnan läsnäolo

Henkilökunnan ympärivuorokautinen läsnäolo luo turvallisen asuinympäristön. Henkilökunta tuntee asukkaat, talon ja toiminnan. Arjen kohtaamiset ja myönteiset vuorovaikutustilanteet toimivat yhteisömme voimavarana. 

Turvallinen ympäristö palveluiden äärellä

Palvelutaloympäristössä on huomioitu esteettömyys ja palvelut ovat lähellä (esim. ruokailu, siivous, pyykki, hoiva). Turvarannekkeella ja turvapuhelimella saa yhteyden henkilökuntaan 24/7.  

Yhteisöllinen toiminta

Aktiivinen ja yhteisöllinen toiminta on osa talon arkea. Toimintaa on niin vapaaehtoisten, asukkaiden kuin henkilökunnankin järjestämänä ja koordinoimana. Yksilöllinen yhteisöllisyys ennaltaehkäisee yksinäisyyttä ja tukee osallisuutta. Asukkaat osallistuvat mahdollisuuksiensa ja mieltymystensä mukaan. 

Asukasneuvonta ja ohjaus

Neuvonnan ja ohjauksen painopisteet ovat yksinäisyyden ehkäisyssä, voimavaralähtöisessä ohjauksessa ja neuvonnassa sekä uusien asukkaiden kotiutumisen tukemisessa.

Palveluseteli

Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry on hyväksytty Espoon Kaupungin kotihoidon palvelustelin palveluntuottajaksi. Espoon kaupungin Seniorineuvonta ja palveluohjausyksikkö Nestori tekee palveluntarpeen arvioinnin ja myöntää palvelusetelin. Kaupunki voi myöntää palvelusetelin säännölliseen kotihoitoon tai tilapäiseen kotihoitoon. Säännöllisen kotihoidon palvelusetelin arvo on tuloihin perustuva. Lisäksi on kotisiivoukseen olemassa vähävaraisille kohdistettu palveluseteli.

 

Tutustu palvelutalojen palveluihin, sekä yhteisölliseen asukastoimintaan


 

Katso myös, mitä palvelutalojen asukkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi on tehty

 

 

Kysy lisää tai varaa tutustumiskäynti

Ota suoraan yhteyttä:

Lähetä viesti