Ajankohtaista

Jennin tarina - lähihoitajaksi oppisopimuksella

10.9.2016

Jenni mittaa Irmalta verenpaineen hoitajien toimistolla

Miten aikoinaan valitsit Elpyn työpaikaksesi?

Koulunpenkillä istuminen ei koskaan ollut minulle helppoa. Etsin omaa työelämän juttua ja hakeuduin Työvoimatoimistoon työnhakijaksi. Olen tullut 2002 syksyllä Työvoimatoimiston kautta työkokeiluun puoleksi vuodeksi. Aulaemäntä oli tehtävä jota työmääräys koski. En kuitenkaan tehnyt sitä työtä koskaan vaan minua kysyttiin hoitoapulaiseksi hoitopuolelle.

Olin puoli vuotta työkokeilussa hoitoapulaisena ja halusin jatkaa kokeilua. Sainkin jatkon, josta siirryin opiskelemaan suositusten kera Kankaanpään opistoon askarruttajaksi. Valmistuttuani tulin takaisin Merikartanoon jatkamaan hoitoapulaisen tehtäviä sekä koulutustani vastaavaa askarteluohjaajan tehtävää.

Mikä sai sinut opiskelemaan hoitoalaa?

Askarteluohjaajan tehtävät loppuivat. Kiinnostus hoitoalaan vahvistui ja päätin hakeutua lukemaan lähihoitajaksi oppisopimuksella, kun työnantaja antoi tähän mahdollisuuden.

Miten opiskelun ja työn yhdistäminen onnistui?

Olihan se välillä rankkaa. Työn ja koulutehtävien yhdistäminen vaati energiaa ja aikaa.

Onko sinulla vielä opiskelutavoitteita?

En sano koskaan, ei koskaan. Tällä hetkellä tämä tutkinto kuitenkin riittää. Osaaminen täydentyy työnantajan mahdollistamilla koulutuksilla.

Kuinka kuvailisit työpäivääsi Elpyssä?

Teen kaksivuorotyötä. Lähihoitajan tehtäviin kuuluu ohjaus, asukkaiden aamu- ja iltatoimet, suihkutukset, lääkkeiden annot ja ruokailussa avustaminen. Työpäivät ovat kaikki erilaisia ja juuri siitä syystä mielenkiintoisia.

Lisää uutisia